کد خبر 1623924
تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۷
تعداد مقرری ‌بگیران بیمه بیکاری کم شد

طبق آخرین گزارش‌ها تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در سه سال فعالیت دولت سیزدهم روند کاهشی را تجربه کرده و عده بسیاری از مقرری بگیران پس از توانمندسازی و گذراندن دوره‌های مهارتی به محیط کار خود بازگشتند.

به گزارش مشرق، با پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات چهاردهمین دوره‌ ریاست جمهوری و انتخاب وی به عنوان نهمین رئیس جمهور کشور در نظر داریم که حوزه‌های مختلف اقتصادی را مورد بررسی قرار داده و ببینیم که دولت سیزدهم با چه شرایطی آن را تحویل دولت بعدی خواهد داد. یکی از حوزه‌ها روابط کار است که پیگیری بیمه بیکاری و حمایت از نیروهای بیکار شده مربوط به این حوزه است. طبق آمارها در دولت سیزدهم تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری نسبت به دوره قبل روند کاهشی داشته است.

بیمه بیکاری یکی از حمایت‌های اجتماعی است که سازمان تامین اجتماعی بر اساس آن مکلف است با دریافت حق بیمه بیکاری مقرر به کارگران مشمول قانون بیمه که به طور غیر ارادی بیکار و از سوی ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی شده‌اند، مقرری بیمه بیکاری پرداخت کند.

بیمه شدگانی که به دلیل بروز حوادث قهریه و غیر مترقبه از قبیل سیل، زلزله، جنگ، آتش‌سوزی و... بیکار شوند، می‌توانند از مقرری بیمه بیکاری استفاده کنند. همچنین بیمه شدگانی که به علت تغییرات ساختار اقتصادی واحد مربوطه به تشخیص وزارتخانه ذیربط و تأیید شورای عالی کار، بیکار موقت‌ شناخته شوند بیمه بیکاری دریافت خواهند کرد.

تعداد مقرری‌بگیران بیمه بیکاری در ابتدای دولت سیزدهم ۲۴۰ هزار نفر بود که در پایان سال ۱۴۰۲ با کاهش ۸۲ هزار نفری به ۱۵۸ هزار نفر رسید.

بیمه بیکاری به کارگران مشمول قانون کار و تابع قانون تامین اجتماعی تعلق می‌گیرد و بر اساس آن کارفرما مکلف است ۳ درصد از مزد کارگر را به صندوق بیمه بیکاری واریز کند.

در همین راستا علی حسین رعیتی فرد - معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از کاهش آمار مقرری بگیران بیمه بیکاری در ۳ سال گذشته خبر داده و گفته است: در ابتدای دولت مردمی سیزدهم و در دوران کرونا تعداد مقرری بگیران ۲۴۰ هزار نفر بود که تا پایان سال گذشته به ۱۵۸ هزار نفرکاهش یافت.

به گفته وی عمده مقرری‌بگیران و کسانی که توانمند بودند پس از دیدن آموزش‌های لازم و گذراندن دوره‌های مهارتی به محیط کار برگشتند.

در تیرماه ۱۴۰۰ تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری جمعا ۲۷۰ هزار نفر بود که شهریورماه سال ۱۴۰۰ به ۲۴۰ هزار نفر کاهش پیدا کرد. این آمار در تیرماه ۱۴۰۲ مجددا کاهشی شد و به ۱۷۶ هزار نفر رسید.

تا پیش از شیوع کرونا، مراحل ثبت درخواست بیمه بیکاری از طریق سامانه بیکاری وزارت کار صورت می‌گرفت ولی در دوران کرونا، سامانه جامع روابط کار از سوی وزارت کار به منظور ثبت درخواست متقاضیان بیمه بیکاری طراحی و معرفی شد تا کسانی که از اثرات شیوع کرونا آسیب دیده‌ و بیکار شده بودند، از بیمه بیکاری بهره مند شوند.

این کاهش آمار نشان می‌دهد با تلاش‌های صورت گرفته در ۳ سال گذشته از تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری به دلایلی همچون کاهش اخراج و تعدیل نیروها، ارائه آموزش‌های مهارتی و توانمندسازی افراد کاسته شده است.

افرادی که به طور غیر ارادی از کار بیکار شده‌اند، موظفند مراتب بیکاری خود را از طریق ثبت درخواست در سامانه جامع روابط کار به نشانی https://prkar.mcls.gov.ir اعلام کنند.مقرری بیمه بیکاری مبلغی است که ماهیانه به مقرری بگیر پرداخت می‌شود و میزان و مدت استحقاق بهره‌مندی از آن بر اساس سابقه پرداخت حق بیمه بیکاری و متوسط مزد، حقوق یا کارمزد روزانه کارگر مشمول بیمه بیکاری تعیین می‌شود.در حال حاضر مدت زمان دریافت مقرری بیمه بیکاری جزو سوابق پرداخت حق بیمه فرد بیمه‌شده محسوب می‌شود.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۱:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
    0 0
    روند قطع کردن بیمه بیکاری کارگران به بهانه های واهی در این سه ساا بطرز وحشتناکی افزایش پیدا کرده و نان بری توسط بازرسان تامین اجتماعی رشد صعودی داشته پس لطفا مطالب کتره ای ننویسید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس